Stofwisseling versnellen

Home / Stofwisseling versnellen

Het gevolg van een trage schildklier is dat de stofwisseling ook vertraagd is. Dit heeft vele verschillende en vervelende gevolgen voor het lichaam en daarmee het dagelijks functioneren. Doel van de behandeling van een trage schildklier is om uiteindelijk de stofwisseling weer te versnellen. Over het algemeen gebruikt men hier synthetische schildklierhormonen voor. Toch zijn er ook een aantal dingen die u zelf kunt ondernemen om de stofwisseling te versnellen.

Tot op een bepaalde hoogte kunt u zelf de stofwisseling versnellen. Hoewel de stofwisseling bij een trage schildklier dermate vertraagd is, dat deze maatregelen niet voldoende zijn, helpen ze wel bij het verbeteren van de levenskwaliteit.

Gezond leven

Voor een goede, vlotte stofwisseling is het belangrijk om gezond te leven. Met een aantal gemakkelijke maatregelen kunt u al kleine stapjes maken richting een betere stofwisseling. Drink allereerst voldoende water. Het lichaam heeft water nodig voor alle processen die plaatsvinden in het lichaam. Eet daarnaast vaak en veelzijdig. Door vaker kleine maaltijden in plaats van drie keer per dag een grote maaltijd te eten, stimuleert u de stofwisseling. Het lichaam is dan constant bezig met de vertering, wat de complete stofwisseling stimuleert. Het eten van eiwitrijke maaltijden stimuleert ook de stofwisseling.

Ook regelmatig bewegen stimuleert de stofwisseling. Door een half uur per dag goed te bewegen helpt u het lichaam goed functioneren.

Koffie en thee

Zwarte koffie en groene thee bevatten allebei ingrediënten die, weliswaar beperkt, een positieve invloed hebben op de stofwisseling. Wel is het belangrijk om de koffie zonder melk en suiker te drinken, omdat melk en suiker het positieve effect van koffie weer teniet doen.

Hoewel al deze maatregelen slechts een vrij klein effect hebben, kan de combinatie van al deze maatregelen wel zorgen voor een betere levenskwaliteit. Bij een trage schildklier zal het overigens altijd nodig zijn ook synthetische schildklierhormonen te blijven nemen.